Volledig scherm
In een veestal aan de Begijnenstraat in Ewijk staan ongeveer 1.000 hennepplanten. © DG

Zeven aanhoudingen bij invallen om wietteelt in Beuningen en Nijmegen

UpdateEWIJK/WINSSEN - De politie heeft vanochtend zeven mensen aangehouden voor het kweken van wiet en het witwassen van het daarmee verdiende geld, of betrokkenheid daarbij. 

De politie viel vanochtend vanwege een onderzoek naar twee mannen uit Ewijk panden aan de Begijnenstraat en de Triangel in Ewijk binnen, een pand aan de Klapstraat in Winssen, aan de Wilgenoord in Beuningen en een garagebox in de Nijmeegse wijk Lankforst.

De twee mannen van 23 en 31 jaar uit Ewijk kwamen vorig jaar in beeld nadat elders een wietkwekerij was opgerold. Na onderzoek vermoedde de politie dat zij zich bezig hielden met het kweken van wiet en het voorzien van spullen voor anderen om datzelfde te doen. De twee mannen zijn vanochtend aangehouden.

Kwekerijen

Daarop werden in een veestal aan de Begijnenstraat twee kwekerijen aangetroffen. De een was net geoogst, de ander bevatte 500 wietplanten. In een schuur aan de Plakstraat stonden 900 planten en op de Triangel in Beuningen werd een kwekerij met 450 planten aangetroffen. In alle gevallen werd illegaal stroom afgetapt. Bij die verschillende invallen werden een 31-jarige man uit Winssen en twee Ewijkenaren van 47 en 60 jaar oud opgepakt voor mogelijke betrokkenheid.

Wapens

In het pand aan de Triangel Beuningen werd een groot aantal patronen gevonden. Een 49-jarige man is aangehouden voor overtreding van de Wet wapens en munitie. De politie vond in de Nijmeegse garagebox materialen die gebruikt worden om hennepkwekerijen in te richten.

Auto's

Volledig scherm
© Politie/Facebook

Van de verschillende verdachten is vanochtend een aantal auto's afgepakt, een quad en enkele crossmotoren. Liander heeft op locaties de stroom afgesloten. Daarna zijn de wietplanten geruimd.

Bij een inval in de voormalige steenfabriek Biezeveld aan de Lange Weistraat in Velddriel is tevens een inval gedaan en is een 26-jarige man aangehouden die een lading net geoogste hennepplanten in zijn auto had liggen.

I
n Velddriel waren zeker tien agenten aanwezig op het terrein. Ook een officier van justitie is er, net als een militair van de landmacht. De aanwezigheid van landmacht-personeel bij een dergelijke inval duidt meestal op een zoektocht naar ondergrondse ruimtes.

Volledig scherm
De politie nam een aantal voertuigen in beslag. © Politie/Facebook
Volledig scherm
De politie nam een aantal voertuigen in beslag. © Politie/Facebook
Volledig scherm
In de voormalige steenfabriek in Velddriel werd ook een inval gedaan. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
Volledig scherm
De politie nam een aantal voertuigen in beslag. © Politie/Facebook

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.