Volledig scherm
De zeven nieuw geïnstalleerde wethouders van de gemeente Nijmegen, helemaal links Bert Velthuis. © Geert Willems

Zeven nieuwe wethouders in Nijmegen, veel tegenstemmen voor Velthuis

NIJMEGEN - In de Nijmeegse gemeenteraad zijn woensdagavond zeven nieuwe wethouders geïnstalleerd. Vier van hen waren de afgelopen vier jaar al in functie. Er waren opvallend veel tegenstemmen voor Bert Velthuis: van de 39 raadsleden stemden er veertien tegen de benoeming. Voor de andere zes wethouders was er telkens maar één tegenstem.

Velthuis kreeg de afgelopen vier jaar als wethouder veel kritiek te verwerken, onder meer over de aankoop van het slachthuis. De gemeente Nijmegen betaalde Hilckmann vele miljoenen voor een verhuizing naar Brabant en behoud van werkgelegenheid, maar uiteindelijk hief het slachthuis zichzelf op.

Ook over zijn cultuurbeleid waren veel negatieve te horen. Toch droeg zijn partij SP hem, samen met collega Renske Helmer, opnieuw voor als wethouder. De andere twee partijen in de coalitie, D66 en GroenLinks, gingen akkoord met die voordracht. Velthuis kreeg wel een veel kleinere portefeuille.

De andere wethouders die woensdagavond werden benoemd zijn: Harriët Tiemens, Noël Vergunst en Bert Frings namens GroenLinks en Grete Visser en Monique Esselbrugge voor D66. Frings blijft slechts 2,5 jaar in functie het project herziening Wmo- en jeugdstelsel af te ronden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Ranomi Kromowidjojo gaf kinderen van Aqua Novio zwemles. En beantwoordde vragen.
  PREMIUM
  VIDEO

  Ranomi Kromowidjo­jo gaf kinderen van Aqua Novio zwemles. En beantwoord­de vragen.

  NIJMEGEN - De jeugdleden van zwemvereniging Aqua Novio ’94 staan haar op het parkeerterrein van het Erica Terpstrabad op een muurtje op te wachten. Gejuich als Ranomi Kromowidjojo het terrein op rijdt: hun heldin en meervoudig Olympisch kampioen. ‘Kromo’ geeft de kinderen een clinic als bedankje voor de 3.309 euro die de vereniging dit jaar bijeenbracht voor Unicef. ,,Het geld dat jullie en andere zwemclubs hebben opgehaald, gaat naar kinderen in Syrië.’’
 2. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.