Volledig scherm
De zeven nieuw geïnstalleerde wethouders van de gemeente Nijmegen, helemaal links Bert Velthuis. © Geert Willems

Zeven nieuwe wethouders in Nijmegen, veel tegenstemmen voor Velthuis

NIJMEGEN - In de Nijmeegse gemeenteraad zijn woensdagavond zeven nieuwe wethouders geïnstalleerd. Vier van hen waren de afgelopen vier jaar al in functie. Er waren opvallend veel tegenstemmen voor Bert Velthuis: van de 39 raadsleden stemden er veertien tegen de benoeming. Voor de andere zes wethouders was er telkens maar één tegenstem.

Velthuis kreeg de afgelopen vier jaar als wethouder veel kritiek te verwerken, onder meer over de aankoop van het slachthuis. De gemeente Nijmegen betaalde Hilckmann vele miljoenen voor een verhuizing naar Brabant en behoud van werkgelegenheid, maar uiteindelijk hief het slachthuis zichzelf op.

Ook over zijn cultuurbeleid waren veel negatieve te horen. Toch droeg zijn partij SP hem, samen met collega Renske Helmer, opnieuw voor als wethouder. De andere twee partijen in de coalitie, D66 en GroenLinks, gingen akkoord met die voordracht. Velthuis kreeg wel een veel kleinere portefeuille.

De andere wethouders die woensdagavond werden benoemd zijn: Harriët Tiemens, Noël Vergunst en Bert Frings namens GroenLinks en Grete Visser en Monique Esselbrugge voor D66. Frings blijft slechts 2,5 jaar in functie het project herziening Wmo- en jeugdstelsel af te ronden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.