Volledig scherm
De zeven nieuw geïnstalleerde wethouders van de gemeente Nijmegen, helemaal links Bert Velthuis. © Geert Willems

Zeven nieuwe wethouders in Nijmegen, veel tegenstemmen voor Velthuis

NIJMEGEN - In de Nijmeegse gemeenteraad zijn woensdagavond zeven nieuwe wethouders geïnstalleerd. Vier van hen waren de afgelopen vier jaar al in functie. Er waren opvallend veel tegenstemmen voor Bert Velthuis: van de 39 raadsleden stemden er veertien tegen de benoeming. Voor de andere zes wethouders was er telkens maar één tegenstem.

Velthuis kreeg de afgelopen vier jaar als wethouder veel kritiek te verwerken, onder meer over de aankoop van het slachthuis. De gemeente Nijmegen betaalde Hilckmann vele miljoenen voor een verhuizing naar Brabant en behoud van werkgelegenheid, maar uiteindelijk hief het slachthuis zichzelf op.

Ook over zijn cultuurbeleid waren veel negatieve te horen. Toch droeg zijn partij SP hem, samen met collega Renske Helmer, opnieuw voor als wethouder. De andere twee partijen in de coalitie, D66 en GroenLinks, gingen akkoord met die voordracht. Velthuis kreeg wel een veel kleinere portefeuille.

De andere wethouders die woensdagavond werden benoemd zijn: Harriët Tiemens, Noël Vergunst en Bert Frings namens GroenLinks en Grete Visser en Monique Esselbrugge voor D66. Frings blijft slechts 2,5 jaar in functie het project herziening Wmo- en jeugdstelsel af te ronden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.