Volledig scherm
Een medewerker van de forensische opsporing aan het werk na een grote brand bij autobedrijf aan de Rouwenboschweg © Bert Beelen

Zeven trucks sneuvelen na brand bij vrachtwagenbedrijf: 'Sta te trillen op mijn benen’

NIJMEGEN - Bij een grote brand op het Nijmeegse industrieterrein Westkanaaldijk zijn gisternacht zeven vrachtwagens en een bestelbus in vlammen opgegaan. De brand woekerde bij een handelaar in tweedehands trucks.

De politie onderzoekt of de brand is aangestoken. De eigenaar, die niet met naam in de krant wil, bezweert geen vijanden te hebben: ,,Vannacht rond een uur of vier werd ik gebeld door de politie.

Dat mijn auto’s in brand stonden. Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen. Ik weet niet wat er is gebeurd, daar zal de technische recherche onderzoek naar doen.”

Hij benadrukt dat de brand niets te maken heeft met drugs, de politie bevestigt dat. Twee jaar geleden werd verderop in de straat in een autosloopbedrijf een groot drugslab ontmanteld, nadat ook daar een grote brand woedde. ,,Nu werd het opnieuw meteen in verband gebracht met drugs, maar daar is zeker geen sprake van. De politie is hier nooit binnengevallen.”  

Explosies

Brandweerofficier Theo van Dodewaard vertelt dat omwonenden rond vier uur 's nachts een melding maakten: ,,Zij roken een brandlucht en hoorden knallen. Daarop zijn we ter plekke gaan kijken en zagen we de brandende voertuigen.” Volgens Van Dodewaard zijn vier vrachtwagens volledig afgebrand en zijn de vlammen overgeslagen naar nabijgelegen wagens. ,,Daarbij zijn een aantal luide explosies geweest: die zijn waarschijnlijk het gevolg van exploderende vrachtwagenbanden.” 

Later deze week volgt uitsluiting of het al dan niet om brandstichting gaat, zo laten politie en brandweer weten. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.