De Oegandese Stella Chesang werd in 2018 eerste in 47.19.
Volledig scherm
De Oegandese Stella Chesang werd in 2018 eerste in 47.19. © Bert Beelen

Zevenheuvelenloop: ‘Sterkste damesveld in onze geschiedenis’

NIJMEGEN – De Zevenheuvelenloop stelt dat de editie van zondag 17 november het sterkste damesveld in de geschiedenis van de Nijmeegse loop heeft. Onder anderen Letesenbet Gidey en Agnes Tirop, die beiden een WK-medaille wonnen, staan aan de start.

De Ethiopische Gidey en de Keniaanse Tirop doen een poging om het wereldrecord op de 15 kilometer te verbeteren. Gezien hun persoonlijke records op de 10 kilometer worden beide dames in staat geacht om een serieuze aanval op het wereldrecord op de 15 kilometer te doen. Dat staat met 46.14 op naam van Florence Kiplagat. 

Susan Krumins 

Finish van Susan Krumins in 2018.
Volledig scherm
Finish van Susan Krumins in 2018. © Bert Beelen

Ook de Nijmeegse Susan Krumins staat 17 november aan de start. Zij werd eind september zevende bij de 10 kilometer op het WK. De Zevenheuvelenloop is voor haar de eerste belangrijke wedstrijd op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.

Vorig jaar werd Krumins derde bij de Zevenheuvelenloop. Ze liep toen de derde snelste Nederlandse tijd ooit: 47.41. Het Nederlands record staat met 46.59 op naam van Lornah Kiplagat.

Titelverdedigster 

Stella Chesang uit Oeganda verdedigt haar titel, zij won vorig jaar in 47.19.  Ook haar teamgenoot Evaline Chirchir gaat weer voor het podium. Chirchir won dit jaar al de Dam tot Damloop.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.