Professor Hans van der Hoeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Hans van der Hoeven. © Radboudumc

Ziekenhuizen slaan alarm: er moeten echt nóg strengere coronaregels komen

NIJMEGEN - Als er niets verandert dan zal de reguliere zorg in de ziekenhuizen over twee weken al snel beperkt zijn. De situatie in de ziekenhuizen wordt ‘buitengewoon zorgelijk’, extra maatregelen kunnen niet lang uitblijven.

35 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  Als er een mondkapjesplicht komt is de regering gezwicht voor publieke opinie en stappen ze af van de wetenschappelijke benadering. Dat zou kwalijk zijn, hoewel ze eerder ook al eens de fout hebben gemaakt om basisscholen te sluiten.
 • Fiem

  2 jaar geleden
  Deze maatregelen hebben ze al maanden lang geleden in Duitsland ingevoerd. Ook de mondkapjes in de horeca. Maar ondanks dat alles stijgt het aantal besmettingen gewoon door. Wanneer gaat er nu eens een alarmbelletje rinkelen dat het maar minimaal aan de horeca ligt en dd mondkapjes ook niet de gehoopte oplossing zijn. De besmettingen ontstaan voor 55% thuis op feestjes en dergelijke. DAAR moeten zwaardere straffen op. Anders is het gewoon dweilen met de kraan open.
 • Wilma Janssen

  2 jaar geleden
  De mensen hebben het aan hunzelf te danken ,vanaf juni gingen de meeste mensen weer los, moesten perse op vakantie, geen afstand houden feestjes vieren, leve de lol en nu zitten we met de gebakken peren. Dus verplichten die mondkapjes, al dat gediscuseer daarover en middelbare schole en studenten weer thuis les geven online, avondklok instellen, een persoon in de supermarkt boodschappen doen en niet meer hele gezinnen naar binnen, ben er helemaal klaar mee dat mensen niet kunnen nadenken!!!!!!!
 • Ton

  2 jaar geleden
  Geen touw aan vast te knopen.
 • Patch

  2 jaar geleden
  Dit dus. Wanneer covid geen verzekerde zorg wordt en mensen zelf verantwoordelijk worden gemaakt voor besmetting: dan pas gaat men de regels respecteren. Maar dat kan natuurlijk niet in NL, dan mag de zorg zich over de poeier jagen zodat burgers vooral niet gestoord worden in hun vrijheid. Absurd. Besmetting is gecalculeerd risico: negeer je maatregelen, dan kun je besmet raken. .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen