Volledig scherm
Een rotonde op de Rijksweg in Malden. © Theo Peeters

Zigzaggende wegpiraat reed voor botsing door rood en nam rotonde tegen het verkeer in

UpdateMALDEN/ NIJMEGEN - De spookrijder die gistermiddag gevaar op de weg veroorzaakte in Nijmegen en Malden, komt uit de gemeente Gennep. De man (30) reed onder invloed van softdrugs, laat een woordvoerder van de politie weten.

op de Rijksweg in Malden reed de wegpiraat al tegen het verkeer in op een rotonde, blijkt uit meldingen die binnenkwamen bij de politie. De man reed vervolgens verder over de Rijksweg richting Nijmegen. Bij de kruising met de Grootstalselaan en de Scheidingsweg zou hij volgens getuigen door rood zijn gereden.

De wegpiraat is vlak daarna aangehouden in Nijmegen nadat hij op de verkeer weghelft op een tegenligger botste. Bij het ongeluk op de Sint Annastraat raakte niemand gewond, laat de woordvoerder van de politie weten. Een getuige zei over dat ongeluk: ,,De auto reed zigzaggend door het verkeer. Soms kwam hij op onze weghelft. Het was echt eng.’’

Softdrugs

Bij de spookrijder is een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek dat hij onder invloed van softdrugs aan het verkeer deelnam. Een bloedtest moet die uitslag bevestigen. Agenten hebben het rijbewijs ingenomen en de man mag zich melden bij het CBR voor een cursus.

Na het ongeluk trok de spookrijder het portier open van de auto waarop hij was gebotst om verhaal te halen. Twee omstanders kwamen de automobiliste te hulp. Zij hielden de wegpiraat aan de praat totdat de politie arriveerde.

Volledig scherm
De Sint Annastraat in Nijmegen. © Google Maps
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.