Thomas Verbogt (1952) is schrijver en Kuifje-kenner. Al 30 jaar heeft hij een column in De Gelderlander, de krant uit zijn geboortestreek.
Volledig scherm
Thomas Verbogt (1952) is schrijver en Kuifje-kenner. Al 30 jaar heeft hij een column in De Gelderlander, de krant uit zijn geboortestreek. © Dingena Mol

Zilveren Erepenning voor schrijver en De Gelderlander-columnist Thomas Verbogt

NIJMEGEN - Schrijver en columnist Thomas Verbogt (69) is door de gemeente Nijmegen onderscheiden met de Zilveren Erepenning.

 1. Thomas Verbogt is 40 jaar schrijver: succesauteur Marieke Lucas Rijneveld eert leermeester
  PREMIUM

  Thomas Verbogt is 40 jaar schrijver: succesau­teur Marieke Lucas Rijneveld eert leermees­ter

  NIJMEGEN - Auteur Marieke Lucas Rijneveld, in 2020 winnaar van de International Booker Prize, was één van de meest opvallende gasten op het feestje dat in de Nijmeegse boekhandel Dekker van de Vegt voor collega en vriend Thomas Verbogt werd gevierd. Veertig jaar geleden verscheen het eerste boek van Verbogt, De Feestavond, en vanwege dat jubileum werd een avond met lezers belegd in de stad waar de schrijver werd geboren en opgroeide.
 2. Een Thomas Verbogtstraat: waar zou die het beste passen?
  PREMIUM

  Een Thomas Verbogt­straat: waar zou die het beste passen?

  NIJMEGEN - Nijmegen viert dat haar zoon Thomas Verbogt veertig jaar schrijver is. Ook is hij al ruim 25 jaar columnist voor ‘de Gelderlander’. Zijn boeken, verhalen en columns spelen zich regelmatig af in de straten van de stad, dus misschien moet er wel een straat naar hem vernoemd worden. Dat vindt althans zijn collega-columnist Annemarie Haverkamp die aan enkele prominenten vroeg, waar in de stad de Thomas Verbogtstraat zou moeten komen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen