Volledig scherm
Giel Kok, hier nog als voorzitter van Blauw Wit in het in 2014 volledig gerenoveerde clubhuis. © Archieffoto: Bert Beelen

Zilveren Waalbrugspeld voor Blauw Wit-man Giel Kok

NIJMEGEN - Giel Kok (83) heeft maandagavond tijdens zijn afscheid van de Federatie Amateurvoetbalverenigingen Nijmegen de Zilver Waalbrugspeld gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de sport in de Waalstad. Kok, onlosmakelijk verbonden aan Blauw Wit, kreeg het versiersel opgespeld door burgemeester Hubert Bruls.

Giel Kok is sinds 1958 lid van de club waarvan hij 25 jaar voorzitter was. Onder zijn leiding groeide Blauw Wit uit tot een stabiele en vitale club. Bij zijn aftreden tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de club, is Kok benoemd tot erevoorzitter.

Tot op de dag van vandaag is Kok actief en belangrijk voor de club. Zo zette hij onlangs de walking football-tak op, een voetbalvariant voor senioren.

Sinds 2004 is Kok actief in de Fairplay Commissie Nijmeegse voetbalclubs, dat later is opgegaan in de regionale Fairplaycommissie. Een jaar later trad hij toe tot de Belangenvereniging Voetbal Nijmegen. Ook is hij een van de de grondleggers van de Federatie van Amateurvoetbalverenigingen Nijmegen. Van die club nam Kok gisteren afscheid, iets wat bij Blauw Wit nooit zal gebeuren.

Kok drukt niet alleen zijn stempel op het Nijmeegse voetbalwereldje. Hij organiseert al 46 jaar de Avondvierdaagse Brakkenstein voor ouderen en rolstoelgebruikers, zingt als koorlid binnen de kerkgemeenschap en is lid van carnavalsvereniging De Platte Knip.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.