Zo beleefde Heino Falcke zijn wereldprimeur

De twintig jaar oude droom van Heino Falcke ging woensdag in vervulling: hij presenteerde de eerste foto van een zwart gat. Vox, het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit, liep twee dagen mee met de gelovige sterrenkundige, van Frechen tot Brussel. ‘Ik heb mij zo goed mogelijk voorbereid op dit moment, maar wat gebeurt, ligt in Gods handen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor hoogleraar Falcke gaan wetenschap en geloof prima samen

    Voor hoogleraar Falcke gaan wetenschap en geloof prima samen

    ARNHEM - Voor Heino Falcke, hoogleraar astronomie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaan wetenschap en geloof prima samen. Hij vertelt daarover in zijn Sofielezing over de mens, God en het heelal, woensdag 9 november in de Koepelkerk in Arnhem. Hij neemt zijn toehoorders mee op een duizelingwekkende tocht door het heelal om uiteindelijk te komen tot de vraag naar de betekenis van de mens. De lezing van gespreksgroep Sofie in samenwerking met Forum C begint om 19.45 uur aan het Jansplein en de toegang is 5 euro, voor studenten 2,50 euro.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.