Zo beleefde Heino Falcke zijn wereldprimeur

De twintig jaar oude droom van Heino Falcke ging woensdag in vervulling: hij presenteerde de eerste foto van een zwart gat. Vox, het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit, liep twee dagen mee met de gelovige sterrenkundige, van Frechen tot Brussel. ‘Ik heb mij zo goed mogelijk voorbereid op dit moment, maar wat gebeurt, ligt in Gods handen.’

0 reacties

 1. Bewijs zwarte gaten geleverd, mede dankzij onderzoeker Radboud Universiteit
  Play
  video

  Bewijs zwarte gaten geleverd, mede dankzij onderzoe­ker Radboud Universi­teit

  NIJMEGEN - Een van de grootste mysteries over het heelal is ontmaskerd: zwarte gaten bestaan, 100 procent zeker. Woensdagmiddag worden op persconferenties die gelijktijdig werden gehouden in Brussel, Verenigde Staten, Chili, China, Taiwan en Japan beelden getoond van een superzwaar zwart gat. Ze gelden als ultiem bewijs. Een Nobelprijswaardige prestatie, zo wordt alom gesteld in de wereld van de astronomie.
 2. Voor hoogleraar Falcke gaan wetenschap en geloof prima samen

  Voor hoogleraar Falcke gaan wetenschap en geloof prima samen

  ARNHEM - Voor Heino Falcke, hoogleraar astronomie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaan wetenschap en geloof prima samen. Hij vertelt daarover in zijn Sofielezing over de mens, God en het heelal, woensdag 9 november in de Koepelkerk in Arnhem. Hij neemt zijn toehoorders mee op een duizelingwekkende tocht door het heelal om uiteindelijk te komen tot de vraag naar de betekenis van de mens. De lezing van gespreksgroep Sofie in samenwerking met Forum C begint om 19.45 uur aan het Jansplein en de toegang is 5 euro, voor studenten 2,50 euro.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.