Zo komt de nieuwe entree van het centraal station in Nijmegen er aan de westkant uit te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo komt de nieuwe entree van het centraal station in Nijmegen er aan de westkant uit te zien. © eigen foto

Zo gaat het Nijmeegse station er na de make-over uitzien: flink meer spoor, elke tien minuten trein richting Randstad

NIJMEGEN - Het aantal treinreizigers gaat de komende jaren flink toenemen, verwacht ProRail. Daarom moet er ook vanuit Nijmegen elke tien minuten een trein gaan rijden naar Amsterdam, Schiphol en Utrecht. Om al die extra reizigers voldoende ruimte te bieden, staat de westelijke entree van het station een flinke opknapbeurt te wachten.

8 reacties

 • Marc van der van der Wee

  5 maanden geleden
  Voor Nijmegen, en ook Arnhem en Ede, is het natuurlijk prima dat er iedere 10 minuten een IC richting Utrecht gaat rijden. 'Spoorboekloos rijden'. Het lijkt mij dan wel wenselijk om het plaatsen van de seinen tussen Nijmegen en Arnhem te optimaliseren, omdat dat traject al aardig tegen zijn capaciteitsgrens zit... Al dan niet gecombineerd met passeersporen in Elst.
 • A.M. BERBEN

  5 maanden geleden
  @ Jessica Berends: Het verschil tussen toen en nu is dat nu Nijmegen het begin en eindpunt moet worden voor een 10 minuten dienst richting Amsterdam en daarvoor is dus meer perronruimte noodzakelijk en dus een extra perron. Door dit te koppelen aan het opknappen van de omgeving worden mede financiers gevonden bij de stad en particuliere beleggers.
 • Roel Bosch

  5 maanden geleden
  Nog een geluk dat het gebied rondom en het station zelf nog niet zoveel geld hebben gekost de afgelopen decennia.
 • Judith linders

  5 maanden geleden
  De plannen zien er heel mooi uit, fijn dat het stationsgebied en het station een hele grote opknapbeurt krijgen.
 • M R Hat

  5 maanden geleden
  Ik vind dit zo triest. Zo veel geld investeren in een station, terwijl er zo veel mensen in Nijmegen het geld veel harder nodig hebben. Triest resultaat van het Kapitalisme.
 1. Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’
  PREMIUM

  Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’

  NIJMEGEN - Binnen 48 uur na het begin van de coronacrisis waren al haar afspraken geannuleerd. Toen ze na een tijdje wel uitgeklust en uitgetuinierd was, besloot Eva van Otterlo, eigenares van een tekstbureau: ‘Ik ga iets doen, ik ga een boek schrijven’. Innovatie in Nijmegen is de werktitel. Maar het kan net zo goed Anders denken gaan heten. Het wordingsproces is een innovatie op zichzelf, zegt ze. En tegelijkertijd ook een persoonlijke ontdekkingstocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.