Zo klinkt het ‘engste spookhuis van de Benelux’ in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Angstaanjagend. Huilende, gillende, soms zelfs krijsende mensen. Dat beloofde de organisatie achter de Honig Halloween Nights, dat de oude, onheilspellende fabriekshal van de Vasim in Nijmegen had omgebouwd tot spookhuis. 

Het volgens de organisatie ‘engste spookhuis van de Benelux’ was tot en met zaterdagavond te bezoeken. Verslaggever Mitchel Suijkerbuijk ging zaterdagavond kijken. Het resultaat zie je hierboven. 

Volgens de overlevering zijn op The forbidden floor zeven bouwvakkers spoorloos geraakt zonder ooit nog een teken van leven te hebben gegeven. Ook op het buitenterrein en de binnenplaats doolden freaky figuren rond, een DJ zorgde voor muziek en er waren eet- en drankkraampjes. De 40 tot 60 acteurs konden je aanraken, beetpakken en zelfs even meesleuren. 

De ongeveer 2.000 deelnemers moesten een verklaring tekenen voor ze het geheimzinnige gangenstelsel betreden. ,,Er klinkt veel gegil. Er zijn zelfs bezoekers halverwege jankend afgehaakt. Ook komen sommigen er huilend uit’’, zegt Michael Snoek van de organisatie. 

Volledig scherm
Angstaanjagend beeld uit de Vasim in Nijmegen. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.