Volledig scherm
PREMIUM
File op De Oversteek. Om verdere opstoppingen en files op de S100 in Nijmegen te voorkomen, zijn extra maatregelen nodig, blijkt uit onderzoek van verkeersbureau Goudappel Coffeng. © Erik van 't Hullenaar

Zo loopt Nijmegen vast, actie is nodig

NIJMEGEN - Om verdere opstoppingen en files op de S100 in Nijmegen te voorkomen, zijn extra maatregelen nodig. Vooral de kruisingen in Lent bij het Witte Huis, de grote driesplitsing iets verderop bij station Lent én het Gaziantepplein bij de Neerbosschebrug vragen om actie. 

Daar is de maximale verkeerscapaciteit namelijk nagenoeg bereikt. Dat blijkt uit onderzoek van verkeersbureau Goudappel Coffeng in opdracht van de gemeente. Maar burgemeester en wethouders verwachten dat aanpassing van de knelpunten pas op z’n vroegst in 2020 aan de orde zal zijn. Eerst moet de oude Waalbrug worden gerenoveerd, een gigantische klus die flink wat verkeershinder zal opleveren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.