Zo ontsnapte tbs’er Dennis P. vorige maand uit de Nijmeegse Pompekliniek

NIJMEGEN - Tbs’er Dennis P. ontsnapte begin vorige maand op spectaculaire wijze uit de Nijmeegse Pompekliniek. Hoe ging hij te werk? En vooral: waarom vluchtte hij, wetende dat hij snel zou worden gepakt?

8 reacties

 • Poe

  2 jaar geleden
  Hier wordt weer uitgelegd hoe je uit een zwaar beveiligde omgeving kunt komen   . Waarom ? Wat is er mis met je als je dat ongevraagd doet ?
 • Rama

  2 jaar geleden
  Dit artikel is inderdaad ongepast en schoffeerd de slachtoffers van deze gek.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Ik ben heel erg benieuwd of de stadsredactie Nijmegen van de Gelderlander zich deze kritiek eens zal gaan aantrekken want ik heb echt het gevoel dat deze romantiserende wijze van beschrijven eigenlijk ook staat voor de kloof tussen het denken over deze kwestie binnen de redactie en de lezersschare. Of moet er eerst een familielid van diezelfde redactie slachtoffer worden van een TBS gestelde?
 • Orpheus

  2 jaar geleden
  Allereerst moet de auteur zich schamen om Dennis P. zijn verhaal te romantiseren. Dennis P. heeft zware geweldadige overvallen op zijn naam staan. Hij heeft hierbij tientallen mensen geweld aangedaan en de maatschappij ernstige schade berokkend. Tbs is een maatregel die echt niet zomaar opgelegd wordt. Je moet dan serieus iets los hebben zitten in je bovenkamer. In het verhaal komt erg naar voren dat Dennis P. alles en iedereen de schuld geeft maar moeilijk kan reflecteren op zichzelf. Dit soort sociopaten hebben een onderontwikkeld empatisch vermogen. Aub nooit meer loslaten. 
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Ik hoop niet dat deze auteur ooit het idee krijgt om een artikel te wijden aan oorlogsmisdadigers zoals Josef Mengele want het is onbestaanbaar dat deze ontsnapping zo geromantiseerd is beschreven. Je krijgt geen TBS als Kuifje zijnde! 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.