Afscheid nemen in coronatijd. In april stonden in Nijmegen honderden mensen met fakkels en witte ballonnen in een erehaag naast de weg bij de uitvaart van de aan corona overleden Walter Gaspersz.
Volledig scherm
PREMIUM
Afscheid nemen in coronatijd. In april stonden in Nijmegen honderden mensen met fakkels en witte ballonnen in een erehaag naast de weg bij de uitvaart van de aan corona overleden Walter Gaspersz. © Paul Rapp

Zo voelt het om te rouwen om een dierbare die sterft aan corona: ‘Het zorgt voor gevoel van machteloosheid’

De rouw van mensen die een naaste verliezen aan corona, lijkt op rouw na een ongeluk, suïcide of moord, zegt Maarten Eisma van de Rijksuniversiteit Groningen: ,,Het zorgt voor een gevoel van machteloosheid.’’

10 reacties

 • EvilAdmin

  1 jaar geleden
  Toen mijn moeder overleed aan de gevolgen van longkanker (dank je wel, tabaksindustrie) voelde ik me echt niet minder verdrietig en machteloos. Dit is een flauwekul artikel. Stemmingmakerij waar de media zich steeds vaker schuldig aan maakt. Vroegtijdig dood gaan is zo oud als de mensheid Het is verschrikkelijk voor iedereen die zo een naaste verliest, zelfs in de beste tijden is de wereld vol met verborgen tragedies. Om nou als krant te gaan doen alsof dit nu zoveel erger is is minachting hebben voor ons die aan andere oorzaken dierbaren verloren hebben. Wie had aandacht voor ons verdriet?
 • Jan Knuiman

  1 jaar geleden
  Het overlijden van een dierbare is droevig. Laten we dat op de eerste plaats zetten. Waarom dit om Corona patiënten gaat is mij volstrekt onduidelijk. Ik kan het dan ook niet anders zien dan stemmingmakerij. Een heel goede collega is enkele weken terug plotseling overleden door een hartaanval. Ook die familie heeft geen afscheid kunnen nemen. Op zijn uitvaart konden ook maar 50 mensen aanwezig zijn. We konden via een stream eea volgen. Van dit soort droevige overlijdens komt toch ook niets in de krant? Corona is ernstig. Maar niet ernstiger dan andere ziektes en wijzes van overlijden.
 • Patch

  1 jaar geleden
  Verontrustend dat het overlijden van 70-80-90+ mensen onverwacht is, in deze periode van een nieuw virus. Verwachten mensen echt 100+ te worden? Het leven is niet maakbaar.. dit is natuurlijk..
 • Thomas

  1 jaar geleden
  Stofzuigen en belasting betalen, dat zijn dingen waar men ''niet op zit te wachten''. Zo kun je toch niet spreken over mensen, wie door welke oorzaak dan ook voor hun leven vechten op een IC. Beetje respect lijkt me wel op z'n plaats. 
 • jhu

  1 jaar geleden
  wellicht omdat het een -extra- belasting is voor verpleegkundig personeel?? Die extra belasting zit men niet op te wachten, het overlijden van mensen door welke oorzaak dan ook legt al genoeg druk, ja ook emotionele...., op de schouders van deze mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.