Zo wordt het oude V&D-complex: 180 stadswoningen, winkels en werkruimten en een park op het dak

NIJMEGEN - Winkels, werkruimten, 180 stadswoningen en een parkje op het dak. Het voormalige V&D-complex in hartje Nijmegen ondergaat een metamorfose. Het voorlopig ontwerp is klaar en het project heeft de naam Feniks gekregen. Ontwikkelaar MWPO hoopt begin 2024 met de bouw te starten.

24 reacties

 • Leon Graaf

  2 weken geleden
  @Besje Ka, Het is geen commentaar, maar feedback om de stad mooier te maken. Het "democratische" stadsbestuur laat deze feedback toch allemaal links liggen.
 • Besje Ka

  2 weken geleden
  Wat een commentaar weer!.. er komen woningen bij!!. Wees blij!
 • Leon Graaf

  2 weken geleden
  Ik denk dat de gevel ook veel mooier kan en dat ze deze kans niet optimaal benutten. Laat mensen gewoon stemmen of ze een nieuwe gevel willen of niet. Waarom kan dit niet democratisch besloten worden?
 • I Derksen

  2 weken geleden
  Afschuwelijk lelijke voorgevel. Wie verzint zoiets om hier een monument van te maken? Snel deze status eraf halen en er iets historisch moois van maken waar de Nijmegenaar echt trots op kan zijn.
 • Dev Smaling

  2 weken geleden
  Er is helemaal niets mis mee om te erkennen dat sommige wederopbouw architectuur niet geslaagd is. Als ook HEMA een beschermde status heeft is de hoop op een sfeervoller Grote Markt in ieder geval definitief verkeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen