Qader Shafiq
Volledig scherm
PREMIUM
Qader Shafiq © Paul Rapp

Zolang wij onze kinderen niet verleiden tot een vrije samenleving, zullen zij gebruikt worden

Column Qader ShafiqZeba kwam als jonge bruid naar Nijmegen, waar zij nu ruim een kwart eeuw woont. Een derde van de tijd in een Blijf van mijn Lijf-huis. 

Mijn moeder vertelde mij dat toen het talibanregime in haar land aan de macht kwam, de daarmee gepaard gaande hersenspoeling voor veel vrouwonvriendelijkheid zorgde. De oude onderwijzeres werd ooggetuige van sporen van zweepslagen op de lichamen van moeders, zusters en dochters.

Ik had nooit gedacht dat dergelijke ideeën de weg naar Nederland zouden vinden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.