Volledig scherm
Leadzanger Ruben Block van Triggerfinger, op 28 juni in het Openluchtheater De Goffert. © Boaz Timmermans

Zomer met grote namen in Nijmeegs openluchttheater

NIJMEGEN - Het Openluchttheater De Goffert is een geliefd buitenpodium geworden. Nog nooit waren er zo veel grote namen als deze zomer. De programmering komt grotendeels van Doornroosje maar ook de Stadsschouwburg en andere organisaties maken gebruik van het theater. 

Nick & Simon, Triggerfinger, Diggy Dex en Kenny B, Di-Rect, Haevn, Typhoon en Chistina Branco met Het Gelders Orkest. Dat zijn de bekendste artiesten die optreden in Openluchttheater De Goffert. Het oude podium dat in een vergeten hoek van het park lag, is aan een tweede jeugd begonnen sinds de programmeurs van Doornroosje zich erom bekommeren.

Sfeervolle locatie

Doornroosje heeft het theater ontwikkeld als zomerpodium. Inmiddels kennen artiesten de locatie en ze vinden het er sfeervol. Ook het publiek heeft het Nijmeegse openluchttheater herontdekt. De afgelopen jaren speelden er acts als Bløf, Racoon, Miss Montreal, Douwe Bob en Spinvis. Het theater biedt 900 zitplaatsen en bij staconcerten kunnen er 1.500 mensen in.

In de maag gesplitst

Doornroosje kreeg het zieltogende theater acht jaar geleden in de maag gesplitst. Er gebeurde niet veel in die tijd, alleen festival Kids 'n Billies was een vaste waarde. Inmiddels is het opgeknapt en er zijn overkappingen. Het poppodium beheert de agenda, zorgt voor het onderhoud en regelt een groot deel van de programmering. Ook andere organisaties kunnen het theater gebruiken. Eerder dit jaar traden Het Nijmeegse Mannenkoor en een Fleetwood Mac-tributeband er al op. 

Het concert van Nick & Simon op 19 juni komt uit de koker van de Stadsschouwburg. Kids ‘n Billies (rock-’n-roll voor het hele gezin) op 22 juni is er nog steeds. Andere festivals deze zomer zijn Peace, Love & Music - 50 jaar Woodstock op 18 augustus en Het Nest op 7 september.

Publiekstrekkers

De acts die Doornroosje in het openluchttheater programmeert, zijn echte publiekstrekkers, anders komt het financieel niet uit. Want alle apparatuur en horecavoorzieningen moeten worden meegebracht. Di-Rect (op 22 augustus) en Typhoon (30 augustus) zijn al uitverkocht. 

Voor de overige concertenzijn nog kaartjes. Triggerfinger (28 juni) is een geliefde Belgische band die op tour is om het 20-jarig jubileum te vieren. Songwriter en rapper Diggy Dex stond onlangs nog in een uitverkocht Doornroosje. Op 16 augustus komt hij terug naar Nijmegen voor een dubbelconcert samen met Kenny B: de Surinaamse zanger die sinds een paar jaar ook in Nederland scoort met hits. Haevn stond in april al in een uitverkocht Doornroosje; wie dat heeft gemist heeft een herkansing op 23 augustus. Het Gelders Orkest speelt er al een paar jaar met een bekende artiest. Dit jaar is dat op 31 augustus fadozangeres Cristina Branco. 

Volledig scherm
Diggie Dex. © De Pul
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.