De waterpolitie op de Waal bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De waterpolitie op de Waal bij Nijmegen. © Paul Rapp

Zo’n 10 procent van schippers ‘ontgast’ illegaal benzeen op grote rivieren

NIJMEGEN - Vijf van de zeventig gecontroleerde binnenvaartschippers zijn in oktober bij een controle betrapt op illegaal ‘varend ontgassen’. Daarbij werd benzeen of een benzeenachtige stof geloosd. Een zesde schipper was waarschijnlijk in overtreding, een onderzoek hiernaar loopt nog. 

6 reacties

 • Chris

  2 jaar geleden
  Ontgassen is nog gewoon toegestaan hoor.
 • Chris

  2 jaar geleden
  "Overtreders" ? Want? Is er dan inmiddels een landelijk verbod op ontgassen op de rijkswateren? En zo ja, is dat verbod - gegeven de Akte van Mannheim - juridisch sluitend? Zo nee, dan zou ik als schipper gewoon blijven ontgassen en elke boete aanvechten.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Deze krant zou per direct gebanned moeten worden, eerlijke nette reacties hierop willen ze niet plaatsen.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Deze schippers zouden per direct een vaarverbod moeten krijgen voor liefst meerdere jaren en op zijn minst een vol jaar. Met de volksgezondheid kun je niet sollen en ook de milieuvervuiling daarbij is volstrekt onacceptabel. Wie niet begrijpen wil, moet maar voelen.
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Dat weten wij al heel lang hoor, waarom moest dat opnieuw worden onderzocht voor veel geld? En wat wordt er feitelijk nu gedaan om het te stoppen?En hoe zit het met de luchtmeetresultaten van die meetwagens van de universiteit van Bremen die wekenlang op de Waalkade hebben staan meten 2 jaar geleden? Mogen we dat niet weten?Ook vreemd dat Nijmegen zoveel woningen strak langs de Waal bouwt of heeft gebouwd terwijl dit gewoon doorgaat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.