Zon, muziek en een drankje: met straatdisco even de corona-ellende vergeten in Nijmegen

videoNIJMEGEN -  Mensen verliezen inkomsten, werk en dagbesteding. Sommigen zelfs hun leven. De coronacrisis raakt iedereen. Ondertussen hunkert het land naar afleiding. Alwin en Ellen Barten organiseerden daarom zaterdagmiddag een silent disco voor hun Nijmeegse buurt. Meer dan honderd bewoners van de Leeuwstraat swingen mee. Op gepaste corona-afstand.

,,Ennnnn... we gaan weer verder met lekkere muziek!” Dj Alwin Barten (41) pompt zijn armen de lucht in. Eén hand gaat snel weer terug naar de koptelefoon. Routine. 

Als zelfstandige in de muziek- en evenementenwereld is draaien op grote feesten deel van zijn bestaan. Maar vandaag even niet. Barten dj't in zijn eigen voortuin. Tussen bloempotten en kinderspeelgoed. 

Door de coronamaatregelen is zijn bedrijfsagenda tot juni leeg. Voor zijn vrouw Ellen (37) - zelfstandig trouwambtenaar - geldt hetzelfde. Plots bestaat een dag uit weinig meer dan zorgen voor Tijn (4) en Daantje (1). Verveling ligt op de loer. Tot ineens dat idee oppopt: ze zijn allebei goed in feestjes organiseren. Waarom doen ze dat niet voor de hele buurt?

Quote

Af en toe zijn mensen het ook zat. Willen ze afleiding. Maar er is niks

Ellen Barten
Corona-afleiding in de Nijmeegse Leeuwstraat. Ruim 115 buurtbewoners swingen via koptelefoons in hun voortuin mee met de silent disco van dj Alwin Barten.
Volledig scherm
Corona-afleiding in de Nijmeegse Leeuwstraat. Ruim 115 buurtbewoners swingen via koptelefoons in hun voortuin mee met de silent disco van dj Alwin Barten. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.