Museum Het Valkhof.
Volledig scherm
Museum Het Valkhof. © ANP XTRA

Zonder miljoenen van gemeente is het ‘over en uit’ voor Valkhofmuseum

NIJMEGEN Museum Het Valkhof bungelt. Het is voor het museum ‘einde oefening’, als de gemeente het niet koopt en opknapt, stelt wethouder Noël Vergunst. Maar op de steun van een meerderheid van de gemeenteraad daarvoor hoeft hij vooralsnog niet te rekenen, zo bleek woensdagavond.

19 reacties

 • Roel Winter

  9 maanden geleden
  Wie interesse heeft..... ik heb enkele jaren geleden al een plan Valkhof 3.0 aan de gemeente aangeboden en aan Het Valkhof Museum. Bent u geïnteresseerd in mijn plan 3.0 voor een ander Museum Het Valkhof, mail me dan, dan kan ik u een pdf mailen van mijn bestand: roel.winter@hotmail.com | Roel Winter
 • W W

  9 maanden geleden
  Nou, hier kunnen ze beter je stoppen. Dit museum is altijd een rechtse hobby geweest, niet maar een keer eindigen. Geld naar ondernemers lijkt me niet goed, die krijgen al genoeg, er is ook nog zoiets als ondernemers risico, er worden al genoeg uitkeringen verstrekt daar hoeven ondernemers niet ook nog bij.
 • Maso Sanne

  10 maanden geleden
  Genoeg is genoeg. Stop met geld stoppen in deze bodemloze put. Maar slinks heeft zijn hobby’s en die mogen veel geld kosten. Burgers en ondernemers kunnen stikken.
 • Bob De Swart

  10 maanden geleden
  Wat zijn we weer populistisch aan het nuilen. De oudste stad van NL met pri archeologische collectie heeft gewoon een fatsoenlijk stadsmuseum nodig en die is nu eenmaal gehuisvest in het huidige gebouw. Dan kun je elkaar napapegaaien hoe lelijk het is, maar gedane zaken nemen geen keer. Het oogt nu inderdaad gesloten, maar dat gaat met de verbouwing juist veranderen. Terug naar de oude situatie met Kam en Commanderie kost ook vele miljoenen aan verbouwing en zorgt voor onwenselijke fragmentatie.
 • Theo Cools

  10 maanden geleden
  Gemeente neem je verlies maar met dit wangedrocht. Bedank de architect voor het ontwerpen van het lelijkste gebouw van Nijmegen en een weggestuurde directeur voor zijn wanbeleid en zet er iets neer dat past bij de omgeving!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.