Een ambulancemedewerker brengt een coronapatiënt binnen op de spoedeisende hulp. Ook voor zorgpersoneel, dat nu op heftige beelden stuit, kan een toegepaste psycholoog nu belangrijk zijn, zegt lector en hoogleraar Annet de Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ambulancemedewerker brengt een coronapatiënt binnen op de spoedeisende hulp. Ook voor zorgpersoneel, dat nu op heftige beelden stuit, kan een toegepaste psycholoog nu belangrijk zijn, zegt lector en hoogleraar Annet de Lange. © ANP

‘Zonder psycholoog is bedrijfsleven straks nergens meer’, zeggen deskundigen van de HAN

NIJMEGEN - Bedrijven kunnen straks niet meer zonder psycholoog die veelvoorkomende problemen op de werkvloer aanpakt. Alleen met hulp van een specialist kunnen velen hun werk gemakkelijker en langer volhouden in een tijd van snelle technologische veranderingen. De coronacrisis onderstreept dat.

Dat zegt lector Human Resource Management Annet de Lange van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), tevens hoogleraar op het gebied van psychologie aan de Open Universiteit, in een interview met De Gelderlander. Ze deelt haar pleidooi voor de inzet van psychologen met collega Sasja de Vries van de HAN.

De Lange vindt dat de coronacrisis een extra eyeopener moet zijn voor bedrijven. In de zorgsector wordt nu bijvoorbeeld gevochten om nieuwe mensen en om bestaande krachten overeind te houden.

Volgens de twee laat onderzoek zien dat diverse groepen het zwaar hebben op de vluchtige en onzekere arbeidsmarkt van tegenwoordig. Voorbeelden zijn mensen met een handicap, lage maatschappelijke status, vrouwen van middelbare leeftijd en migranten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.