Volledig scherm
PREMIUM
Van het huidige complex van Joachim en Anna blijft weinig over. © Foto: Bert Beelen

Zorg over verkeer rond toekomstig verpleegcomplex Joachim en Anna

NIJMEGEN - Het huidige verpleeghuis Joachim en Anna aan de Groesbeekseweg wordt gesloopt en maakt plaats voor kleine groepjes huizen waar zo’n 200 ouderen gaan samenwonen. De buurt en politiek maken zich nog wel zorgen over de verkeersveiligheid.

Quote

Het wordt gasloos en op de meeste daken komen zonnepane­len

Arjan Haaima, architect

De metamorfose van het 50 jaar oude complex kost enkele tientallen miljoenen euro’s. De groepjes huizen moeten een kleine woonwijk vormen met veel groen en een centraal pleintje. Zo voelt het voor de bewoners nog een beetje als thuis, is het idee. 

Het complex wordt moderner, verbetert de werkomstandigheden voor het personeel en verbetert de landschappelijke kwaliteit, vertelde architect Haaima woensdagvond tijdens de Politieke Avond op het stadhuis.

Zorgkoepel De Waalboog, waartoe Joachim en Anna behoort, investeert extra geld om energieneutraal te bouwen. ,,Het wordt gasloos, op de meeste daken komen zonnepanelen. De parkeerplaatsen worden verdeeld over het terrein en komen zo dichterbij de gebouwen. Fijn voor personeel, bewoners en bezoekers. Verder verdwijnen de hekken om het terrein, zodat iedereen vrij kan binnenlopen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.