De voormalige sportschool in het Willemskwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige sportschool in het Willemskwartier. © Bert Beelen

Zorgcomplex in Willemskwartier Nijmegen gaat door ondanks protest buurt

NIJMEGEN - Op de plek van sportschool Nijmegen ‘82 in het Willemskwartier komt een nieuw complex van 22 zorgwoningen en 4 gewone appartementen. Ondanks protesten van de omwonenden, die het plan te omvangrijk vinden, geeft de gemeente Nijmegen toestemming. Het voldoet aan de regels aldus de gemeente. 

Met de toestemming van de gemeente Nijmegen kan de bouw dit najaar van start gaan. D&M Properties ontwikkelt het project, Dichterbij huurt het. De zorginstelling huisvest er cliënten in die in zekere mate zelfstandig kunnen wonen maar wel begeleiding nodig hebben. 

De 22 bewoners van Dichterbij krijgen ieder een klein maar volwaardig appartement. Verder is er een gezamenlijke huiskamer en een ruimte voor de zorgverleners. De vier reguliere appartementen zijn aan de Thijmstraat. De rest van het complex is daarachter op het binnenterrein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.