Dinsdagavond ontsnapten twee tbs'ers uit de kliniek van de Pompestichting in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinsdagavond ontsnapten twee tbs'ers uit de kliniek van de Pompestichting in Nijmegen. © Paul Rapp

Zorgen bij Bruls na ontsnapping gevaarlijke tbs’ers uit Pompekliniek: ‘Hoe heeft het zover kunnen komen?’

voorvluchtigNIJMEGEN - ,,Dit doet iets met het veiligheidsgevoel in de stad”. Dat stelt burgemeester Hubert Bruls na de ontsnapping van twee tbs’ers uit de Nijmeegse Pompekliniek. Bruls zegt de leiding van de instelling ‘goede en stevige vragen’ te willen stellen.

18 reacties

 • A.M. Berben

  1 week geleden
  Eens met Frans Bonnes: De gemeente Nijmegen heeft NIETS te maken met de hele manier waarop de Pompestichting de eigen veiligheid niet voldoende heeft ingericht. Dit wordt door het ministerie van Justitie gecontroleerd, dus klaag niet bij en over Bruls in deze kwestie. Verder is het zo dat tot 1.7.2021 van gevangenisstraf standaard 1/3 niet hoefde te worden uitgezeten terwijl de tijd taan de einduitspraak werd afgetrokken van de straf als die gast zolang vast zat. Gewoon dus wat rekenwerk.
 • Fred Jansen

  1 week geleden
  Bruls zegt: ``Ik ben verantwoor­de­lijk voor de veiligheid in de stad``! Plaais een bord bij de ingang met daarop geschreven `Verboden te ontsnappen`! Toen het een aantal jaren geleden, op de Waalstrandjes onveilig was door loslopend tu*g, werd er ook een bordje geplaatst met de tekst ``Na zonsondergang betreden op eigen risico`` ! Zo`n groot verantwooedelijkheidsgevoel heeft de Heer Bruls!
 • Joes Rolsteen

  1 week geleden
  Ja Bruls, hoe zou dit toch kunnen.
 • Anton van Driel

  1 week geleden
  Henk, dat is symptoombestrijding. Het ligt aan jarenlange bezuinigingen op politie en zeker ook justitie. Daar kun je alleen maar de overheid verantwoordelijk voor stellen al gaat het al 20 jaar helemaal mis. Over de rechtspraak valt nog veel meer te zeggen maar het voornaamste is dat de overheid ernstig te kort komt in tal van haar basistaken en dus het NLse volk te kort doet om haar te beschermen en haar rechten te waarborgen. Wie begint er even een rechtzaak? Ah duur? Ook al wegbezuinigd...
 • Henk Doddema

  1 week geleden
  Wederom blijkt dat de Pompekliniek geen vaart heeft gemaakt met veiligheidsmaatregelen. Onbegrijpelijk dat de realisatie van het 2e heh jaren op zich laat wachten. Wordt de leiding van de Pompekliniek verantwoordelijk gesteld voor de mogelijke gevolgen ontstaan door deze lakse houding.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.