Een lange rij bij het afhaalloket van de McDonald's op de Nijmeegse woonboulevard.
Volledig scherm
PREMIUM
Een lange rij bij het afhaalloket van de McDonald's op de Nijmeegse woonboulevard. © Foto: Bert Beelen

Zorgen bij politici om opmars fastfoodbranche in deze regio: ‘Jeugd niet te veel ongezonde verleiding bieden’

MALDEN - Bied jongeren niet te veel ‘ongezonde eetverleidingen’. Zorg juist voor gratis groente en fruit op scholen. Dat zegt de Heumense PvdA in reactie op de opmars van fastfoodketens rondom Nijmegen. De partij wil weten of haar gemeentebestuur daar iets aan kan doen.

21 reacties

 • Roel Bosch

  2 maanden geleden
  Hulde, Peter van Brakel. Ik had het niet mooier kunnen beschrijven ! We worden in dit land met de dag meer betutteld.
 • Peter Van Brakel

  2 maanden geleden
  Waar bemoeid de voormalige CPN zich mee? Nederland heeft blijkbaar geen echte problemen meer als woningen tekort voor onze jongeren, torenhoge energie en brandstof prijzen, een overvol land, boeren die weggepest worden met achterlijke milieuregels. Laten ze daar wat aan doen ipv alles waar mensen plezier aan beleven proberen te verbieden
 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  Als kinderen en volwassenen voldoende bewegen is af en toe een fastfood helemaal niet erg maar we moeten allemaal 40 uur per week werken om een huis en boodschappen te kunnen betalen. Laat die mensen die het allemaal zo goed weten te vertellen daar maar eens verandering in brengen ipv weer met opgeheven vingertje te gaan staan zwaaien.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Paul Jacobs, dat moet dan wel heel vroeger zijn geweest want wij gingen naar de overkant naar Arkadas voor een frietje Arkadas (friet+Shoarma+beetje gesneden andijvie) of om de hoek naar de Opstap. Piet Mooij op de hoek was minder in trek evenals het Daaltje, daar droop het (ongezonde) vet bij wijze van spreken al naar buiten en de eigenaresse leek wel, gezien haar postuur, wel haar eigen beste klant te zijn.
 • Paul Jacobs

  2 maanden geleden
  Aan die droeftoeters hieronder: nooit jong geweest zeker en nooit een vette bek gehaald bij Moeke Nas, na een avondje Buizerd of ''t Haantje.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.