Een bewoner van verpleeghuis Honinghoeve van Stichting Waalboog krijgt bezoek van zijn vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner van verpleeghuis Honinghoeve van Stichting Waalboog krijgt bezoek van zijn vrouw. © ANP

Zorgen bij verpleeghuizen om bezoekregeling maar ook opluchting

DOETINCHEM - Zorginstellingen in de regio waar nu al een proef loopt met bezoek reageren wisselend op de bezoekregeling die vanaf 25 mei wordt versoepeld.

3 reacties

 • Rechtdoorzee

  1 jaar geleden
  Ja, veel ervaring mee, maar positieve. Bezoekers zorgen ervoor dat voor een deel van de clienten, aandacht en zorg door het bezoek plaatsvinden. Personeel kan dan zorg aan andere geven of pauze houden. Geeft bij clienten ook rust. Heeft u er wel ervaring mee!
 • ARRA

  1 jaar geleden
  Ik weet niet of jij ervaring hebt met een verpleegafdeling met dementerenden. Het steeds komen en gaan van bezoekers -soms de klok rond-, medewerkers die op de afdeling moeten zijn voor hun werkzaamheden, is nogal eens omgeven met onrust. Vele vragen moeten beantwoord worden door het verzorgend personeel. Petje af voor het personeel op de werkvloer, die alles in goede banen leiden. Veelal wordt nu in deze coronacrisis pas gemerkt, dat al deze bewegingen van mensen met een vorm van drukte gepaard gaan. Dit geldt trouwens niet alleen op een verpleegafdeling. 
 • Poe

  1 jaar geleden
  Wordt er bedoeld dat het rustiger is zonder partner ? Dus blijf maar weg , lekker rustig . De aanwezigheid van de partner heeft een minder gunstige uitwerking ? Misschien realiteit maar wel schrijnend .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.