Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Biontech

Zorginstellingen in regio stimuleren personeel zich te laten inenten tegen corona, maar mogen niet verplichten

NIJMEGEN/ VARSSEVELD - Het personeel van zorginstellingen in Gelderland zal hooguit ‘een dringend verzoek en een stimulans’ van hun werkgever krijgen om zich te laten inenten tegen corona. Een verplichte prik voor de zorgverleners als het vaccin beschikbaar komt, is wettelijk niet toegestaan.

8 reacties

 • theo

  7 maanden geleden
  Jullie zijn allemaal gewoon bang KIJK ze spuiten ons echt niet in als het gevaarlijk blijkt te zijn.Hoeveel mensen zijn er nu ingeënt en is er daar een van doodgegaan nee dus maar hoeveel zijn er dan dood door corona precies een paar duizend.Dus doe in hemelsnaam niet zo dramatisch over het vaccin ik sta in ieder geval vooraan als ik aan de beurt kom 
 • elan

  7 maanden geleden
  Google dan meteen op geestelijke hulp. Achterdocht en angst regeren op dit moment.Ik wil dat de ouderen en kwetsbaren niet ziek worden. zelf wil ik natuurlijk ook gevrijwaard blijven van het virus. Angst en onzekerheid gaan op termijn verminderen. 
 • Mattie

  7 maanden geleden
  Onzin, je hebt altijd nog een eigen wil, wie het echt niet wil kan gewoon weigeren.
 • KermitArnhem

  7 maanden geleden
  "We hebben zelfs een wedstrijdje georganiseerd...." en "van dwang is geen sprake". Dit is al volkomen in tegenspraak. Er ontstaat groepsdruk waardoor mensen zich verplicht voelen om mee te doen. Dat wordt wel degelijk dwang want doe je niet mee, nemen de gevolgen toe. De wetenschap heeft altijd aangegeven dat voor de lange termijn effecten langdurig onderzoek nodig is voor een nieuw vaccin. En dat wordt nu ineens volledig losgelaten. Bizar.
 • Fons

  7 maanden geleden
  En dat is terecht. We leven met meer mensen op deze wereld.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.