Zündappfanaten Will en Betsie vrezen bromverbod: ‘Kom met een ontheffing’

met video | pollNIJMEGEN - Als Nijmegen een verbod invoert voor brommers met verbrandingsmotor, kunnen ook de eigenaren van klassieke bromfietsen niet meer op hun geliefde tweewielers rijden. Ze pleiten voor een ontheffing.

27 reacties

 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  @robert kruger: dat hoeft helemaal niet, super is voldoende deze brandstof is ethanol vrij en betere kwaliteit ook voor oldtimers. Moderne scooters rijden en moeten sinds oktober 2019 al rijden op E5 super… want e10 brengt schade toe. Weer iets wat de politiek niet eens weet..
 • Jo de Koeck

  2 maanden geleden
  Industrieën in het verre oosten braken ontzagwekkende hoeveelheden gifstoffen de lucht in, daar wil de linkse politiek en kartelpartijen de Nederlandse brommerrijder voor aanpakken met een verbod. De mens wordt onderdrukt in zijn doen en laten, dat kleine beetje uitlaatgas van een speldeprik op de wereldkaart zal het milieu niet veranderen, het aanhoudende gezeur van de milieufreaks moet stoppen, er is niets mis met ons milieu, alleen het politieke klimaat is wat niet deugt.
 • ingrid overmars

  2 maanden geleden
  Ik lees hier veel reacties van mensen die veel npo1 nieuws volgen en waarschijnlijk ook nog verantwoordelijk zijn voor de afbraak van Nederland door op D66 en GL te stemmen. Als er hier gepraat wordt over een uitzondering voor een oldtimer hobby bromfiets is dat heel iets anders dan woonwerkverkeer op een stinkende tweetakt ( snor-) scooter. Gewoon een uitzondering voor alles van 40 jaar en ouder. Daar rijden mensen niet mee naar hun werk. Gewoon gelijktrekken met de oldtimerregeling.
 • Robert Kruger

  2 maanden geleden
  Er wordt maar een beperkt aantal km's met een klassieke bromfiets gereden. En dan veel ook nog op veel schonere Aspen brandstof dan oude mengsmering. De politiek wil ook deze hobby "de nek om draaien". In klassieke auto's ( en die zijn niet allemaal in bezit van miljonairs) kan over gestapt worden op b.v Ecomax met een verl lagere CO uitstoot. Laat de gemeenten ook direct stoppen met hun benzine bladblazers. Soms wel met een man of 6 tegelijk. Alleen de herrie al!
 • pascal Bruggen

  2 maanden geleden
  Feitelijk gezien is het gewoon niet eerlijk alleen brommers verbieden alle bladblazers kettingzagen hebben de zelfde motor wat denk je dan van graafmachines daar hoor je niemand over maar gebruiken wel 80+ liter per dag. Maar zo zijn er wel meer dingen niet eerlijk. Alle klimaat regels gelden niet voor mensen met veeel geld? Dus als je rijk bent hoef je de verwarming niet lager te zetten, je hebt geen vervuilende brommer maar een dikke auto om lekker veel korte ritjes te maken. Slaat nergens op

In samenwerking met indebuurt Nijmegen