Volledig scherm
Het nieuwe restaurant Loetje aan de Handelskade in Nijmegen is al begonnen met de werving van personeel. © Bert Beelen

Zusje van Bistrobar Berlin aan Handelskade later open

NIJMEGEN - Het zusje van het populaire restaurant Bistrobar Berlin dat aan de Handelskade komt, gaat later open dan gepland. De bedoeling was om het nieuwe restaurant op de kop van de Waalhaven op 1 juni te openen. Maar er zijn technische zaken die eerst moeten worden opgelost, onder meer de luchtbehandeling, zegt Frank Goossens.

Het restaurant komt op de begane grond van het beeldbepalende Kaapstandergebouw. 

In de loop van september of oktober zal het nieuwe restaurant met 120 zitplaatsen open gaan, is de inschatting van Goossens. ,,Het liefst waren we in de zomer gestart, maar op sommige dingen heb je geen invloed.’’

Aziatisch

Samen met Thijs van Gastel is Goossens de uitbater van Bistrobar Berlin aan de Daalseweg, en ook van het nieuwe restaurant aan de Handelskade. De naam van het zusje van Bistrobar Berlin houden de uitbaters nog even geheim. Het nieuwe restaurant krijgt, in de woorden van Goossens, in ieder geval 'een Aziatische look en feel'. 

Intussen hangt bij het toekomstige restaurant van Loetje een groot bord aan de gevel met 'Collega's gezocht'. Het befaamde Amsterdamse biefstukkenrestaurant wil eind juni de Nijmeegse zaak aan de Handelskade openen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeelden? Onderzoeksraad vraagt informatie over aanvaring op Waal
  PREMIUM
  video

  Een boomstam in de schroeven of vertekende radarbeel­den? Onderzoeks­raad vraagt informatie over aanvaring op Waal

  NIJMEGEN - Was het een boomstam in de schroeven of werden de radarbeelden verstoord? En waarom maakte cruiseschip Edelweiss ineens zo'n zwiep, waardoor hij dwars kwam te liggen op de Waal? De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft informatie opgevraagd van het onderzoek naar de aanvaring tussen cruiseschip Edelweiss en vrachtschip Forenso die woensdagochtend vroeg gebeurde op de Waal bij Nijmegen.
 2. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
  stem

  Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

  NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.