Volledig scherm
Het nieuwe restaurant Loetje aan de Handelskade in Nijmegen is al begonnen met de werving van personeel. © Bert Beelen

Zusje van Bistrobar Berlin aan Handelskade later open

NIJMEGEN - Het zusje van het populaire restaurant Bistrobar Berlin dat aan de Handelskade komt, gaat later open dan gepland. De bedoeling was om het nieuwe restaurant op de kop van de Waalhaven op 1 juni te openen. Maar er zijn technische zaken die eerst moeten worden opgelost, onder meer de luchtbehandeling, zegt Frank Goossens.

Het restaurant komt op de begane grond van het beeldbepalende Kaapstandergebouw. 

In de loop van september of oktober zal het nieuwe restaurant met 120 zitplaatsen open gaan, is de inschatting van Goossens. ,,Het liefst waren we in de zomer gestart, maar op sommige dingen heb je geen invloed.’’

Aziatisch

Samen met Thijs van Gastel is Goossens de uitbater van Bistrobar Berlin aan de Daalseweg, en ook van het nieuwe restaurant aan de Handelskade. De naam van het zusje van Bistrobar Berlin houden de uitbaters nog even geheim. Het nieuwe restaurant krijgt, in de woorden van Goossens, in ieder geval 'een Aziatische look en feel'. 

Intussen hangt bij het toekomstige restaurant van Loetje een groot bord aan de gevel met 'Collega's gezocht'. Het befaamde Amsterdamse biefstukkenrestaurant wil eind juni de Nijmeegse zaak aan de Handelskade openen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.