Volledig scherm
© Paul Rapp

Zwaar gehandicapte Job was even beroemd

NIJMEGEN - De column over de gehandicapte Job uit Nijmegen ging in juni viraal. Zijn ouders Annemarie Haverkamp en Rob Hoekstra blikken in een uitgebreid interview terug op die periode. Annemarie Haverkamp schrijft al ruim twaalf jaar over haar zwaar gehandicapte zoon Job.

De column van juni raakte Nederland. Op 3 juni schrijft Annemarie Haverkamp in de column 'Wij-wij' hoe vriendelijk en open haar zoon is. 'Job (12) kent de woorden kut-Marokkaan, kankerlul en aandachtshoer niet', begint ze haar column. 'Een hoofddoek zet geen kwaad bloed bij hem. Die zal hij leuk vinden, omdat je eraan kunt trekken. Kroeshaar kriebelt tegen zijn hand en glad haar wil hij aaien. Job raakt mensen graag aan.'

'Job for president'
„Ik herinner me Lindanieuws.nl met het overzicht van nieuws uit dat weekend in juni: Muhammed Ali is overleden en Job ging viral. Ik had al zo veel over hem geschreven en plots was ons kind een held. Ik kreeg reacties als 'Job for president'. Natuurlijk was ik apetrots. Het deed me ook heel erg goed. Dat hadden we twaalf jaar geleden niet kunnen bedenken toen hij werd geboren. Toen was het niet best. Ik had gedachten als: 'hoe moeilijk wordt zijn leven' en 'moet ik daar mee over straat?'."

Het uitgebreide interview met Annemarie Haverkamp en haar partner Rob Hoekstra, vader van Job leest u in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.