Volledig scherm
Theo Elfrink in zijn Nijmeegse atelier. © Flip Franssen

Zwaargewond geraakte kunstenaar Theo Elfrink (91) overleden

NIJMEGEN - De 91-jarige Nijmeegse kunstenaar Theo Elfrink is afgelopen zaterdag, 31 mei, overleden. In het ziekenhuis bezweek hij aan de verwondingen die hij opliep bij een ongeval 6 dagen eerder, op zondag 25 mei.

Destijds fietste de schilder/graficus uit Beek om 16.45 uur over de Ubbergseweg (N325), waar hij wilde oversteken. Een naderende, 62-jarige automobilist, kon hem niet meer ontwijken en reed hem aan.

Intensive care
Hulp ter plekke en opname op de intensive care in het ziekenhuis hebben uiteindelijk niet mogen baten.

Bekendheid
Theo Elfrink geniet grote bekendheid in Nijmegen en omgeving. Hij geldt zelfs als 1 van de belangrijkste naoorloogse kunstenaars van Nijmegen. Elfrink werd in 1923 geboren in Babberich (Liemers) en na een kort uitstapje naar Brabant woonde hij sinds 1953 in Beek.

Afscheid
De afscheidsviering voor Theo Elfrink is donderdagmiddag 5 juni in de Nijmeegse Stevenskerk.

Volledig scherm
Hulpdiensten in actie na het ongeval op de Ubbergseweg in Nijmegen zondag. © Merel Dado/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.