Volledig scherm
Sinterklaas tijdens de intocht op de Waalkade in Nijmegen. Foto: Bert Beelen

'Zwarte P, witte L' is niet bedoeld voor kinderen'

NIJMEGEN - Het nummer 'Zwarte P, Witte L' van de zingende Zwarte Piet, Piet van Vliet, heeft wel degelijk een seksuele betekenis. Dat zegt Jortijn Bijl van Exact-ICT uit Wamel, het bedrijf dat de website van Piet van Vliet heeft ontworpen en beheert.

"Het liedje is niet bedacht voor kinderen. Het is een parodie op Jos van Oss." Dat lied is duidelijk seksueel getint.

In tegenstelling tot zijn webbeheerder ontkent Rob Janssen, alias Piet van Vliet, de dubbele bodem in de tekst Ik ben een zwarte P, en heb een witte L, en als je die niet lust, je moeder lust hem wel. Janssen snapt dan ook niet dat onder anderen de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf zijn optreden tijdens de intocht op de Waalkade ‘schandelijk’ noemde.

Hij blijft echter met woorden spelen: „Mij wordt nu de zwarte piet toegespeeld. Ze willen van mijn witte L een zwarte maken. Het is wat de mensen willen horen. Er staat nergens iets verkeerds in de tekst. Voor mij is er maar één interpretatie mogelijk.”

Tijdens het interview blijft hij stug de rol van de zingende piet spelen. „Manager? Sinterklaas is mijn baas." Aan de negatieve ophef stoort hij zich allerminst. „Dat is fantastisch. Het helpt goed mee. De landelijke media-aandacht is prima voor de witte L, daar gaat het om.” Door alle media-aandacht is het aantal keren dat het lied is gedownload omhoog geschoten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.