Volledig scherm
De Spiegelwaal bij Nijmegen lag er verlaten bij. © DG

Zwemmen in de Spiegelwaal kan weer

NIJMEGEN - Er kan weer gezwommen worden in de Spiegelwaal. De provincie Gelderland heeft het negatieve zwemadvies voor de recreatieplas ingetrokken. De drijflagen van blauwalg die daar vorige week te zien waren, zijn verdwenen. 

Blauwalg kan zorgen voor irritatie van de huid en van de ogen. Ook kunnen mensen die in aanraking komen met de alg last krijgen van maag- en darmklachten of ergere gezondheidsproblemen.

Daarom werd na de vondst van de blauwalg in de Spiegelwaal, waarvan het vermoeden bestond dat deze giftig was, een negatief zwemadvies gegeven door de provincie.  

Na de laatste metingen bleek de blauwalg te zijn verdwenen, waarmee ook de verhoging op gezondheidsrisico's waren opgelost.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.