Volledig scherm
Swim to Fight Cancer in Nijmegen heeft zondagmiddag 130.862,50 euro opgebracht. © Paul Rapp

Zwemmen voor kankeronderzoek levert bijna 131.000 euro op

NIJMEGEN - Bijna 131 duizend euro. Dat is de opbrengst van Swim to fight cancer, dat gisteren plaatsvond in de Nijmeegse Spiegelwaal. En daarmee gaat de eerste Nijmeegse editie van het zwemevenement als een groot succes in de boek. 

Voor herhaling vatbaar, aldus organisator Elvira den Hertog : ,,We hopen dit om het jaar in Nijmegen te kunnen organiseren." De geboren en getogen Nijmeegse trok exact een jaar geleden de stoute schoenen aan en vroeg de gemeente Nijmegen om toestemming om een inzamelingsactie voor kanker te organiseren: ,,Er is immers niemand die niet iemand met kanker kent. Het raakt iedereen. Ik heb zelf een vriendin verloren aan kanker, die een jarenlange lijdensweg heeft moeten doorstaan. Toen ben ik een actie gekomen." 

Den Hertog deed mee met zwemwedstrijden voor kankeronderzoek in andere steden. Daar bleef het echter niet bij. ,,Ik wilde zoiets ook maar wat graag in Nijmegen organiseren. Gelukkig reageerde gemeente direct heel positief." 

275 zwemmers

In totaal sprongen gisteren 275 deelnemers het water in. Zij moesten een afstand van 1.500 meter door het water afleggen.  De oudste deelnemer - 85 jaar inmiddels - had al jaren niet meer gezwommen, vertelt Den Hertog. ,,En dan toch meedoen aan zo'n evenement, hoe mooi is dat?" 

De totale opbrengst kan overigens nog oplopen. Een aantal items, waaronder een wedstrijdshirt van voetballer Wesley Sneijder en een basketbal die is gesigneerd door de Amerikaanse basketbalster Kobe Bryant, worden de aankomende tijd nog ter veilig aangeboden.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.