Volledig scherm
Wijkhelden uit stad en regio ruimen zwerfafval op. © DAR

Zwerfafval: Wijkhelden rapen 270.000 blikjes en flesjes op

NIJMEGEN - In de 18.000 volle zwerfafvalzakken die de Wijkhelden afgelopen jaar ophaalden, zaten 270.000 blikjes en flesjes die in de natuur waren weggegooid. Dat meldt reinigingsdienst DAR. Bijna 2.000 Wijkhelden in stad en regio ruimden weggegooide flesjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval op. 

Tijdens hun opruimrondes vullen ze zo’n 1.500 vuilniszakken met zwerfafval per maand op. De Wijkhelden in stad en regio - een fenomeen dat dit jaar vijf jaar bestaat - houden zo samen hun buurt schoon. De kinderen ruimen in groepjes, onder begeleiding van volwassenen, zwerfafval op. 

Als Wijkheld worden kinderen (uit groep 3 tot en met 8) zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval, zegt de DAR. Ook leren ze hoe het is actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Kinderen krijgen een zakcentje van 2,50 euro van de gemeente. Ook volwassenen kunnen Wijkheld worden.

Zwerfafvalaanpak Wijkhelden wordt uitgevoerd door Dar, in opdracht van de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen. Via de website wijk-helden.nl kunnen Wijkhelden materialen bestellen.

Volledig scherm
Met het zwerfafval dat Wijkhelden vorig jaar opruimden, vulden ze 18.000 afvalzakken. © DAR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.