Els Bruëns uit Tilburg zamelt normaliter spullen in voor Tunesie, maar door corona is het land nu onbereikbaar. Daarom zamelt ze nu spullen in voor Roemenië, zoals deze rolstoel.
Volledig scherm
Els Bruëns uit Tilburg zamelt normaliter spullen in voor Tunesie, maar door corona is het land nu onbereikbaar. Daarom zamelt ze nu spullen in voor Roemenië, zoals deze rolstoel. © Pix4Profs / Johan Wouters

‘Mevrouw Karretje’ uit Tilburg komt rolstoel en speelgoed desnoods zelf naar Afrika brengen

Rolstoelen, schoolspullen, speelgoed en wat al niet meer. De garage van de Tilburgse Els Bruëns puilde uit. Al 35 jaar lang  helpt ze arme mensen in Tunesië, maar het land zit door de coronacrisis volledig op slot.  Nu wil ze anderen helpen. Daarom startte ze onlangs een hulplijn met Roemenië. ,,Mensen helpen zit gewoon in me.”

  1. ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Mutti’ Ulrike (103) overleefde corona en deze kerst kwam haar grootste wens óók nog uit

    Moeder Ulrike (103) en dochter Louise (66) kunnen het niet geloven. Daar zitten ze dan. Op tweede Kerstdag samen op de bank. Ze kunnen niet stoppen elkaar te knuffelen. Eind november kreeg ‘Mutti’ corona, de afgelopen drie weken zat ze in quarantaine, maar één dag voor kerst ontving Louise het verlossende telefoontje: ze mag haar moeder wél met kerst mee naar huis nemen.