Archieffoto: Dina Asher-Smith (l) klopt Dafne Schippers op de 200 meter bij de EK atletiek in 2018.
Volledig scherm
Archieffoto: Dina Asher-Smith (l) klopt Dafne Schippers op de 200 meter bij de EK atletiek in 2018. © EPA

Dina Asher-Smith schrijft Dafne Schippers niet af voor Spelen: ‘Ik zie haar zeker nog als kanshebber’

Een bijzonder sprintduel zondag tijdens de FBK Games in Hengelo: Dafne Schippers (wereldkampioene 200 meter in 2015 en 2017) met Dina Asher-Smith (haar opvolger in 2019). De Britse is is vooralsnog in beduidend betere vorm, maar zegt voorafgaand aan de 100 meter op zondag: ,,Ik zie Dafne zeker nog als kanshebber. Het zou dom zijn geen rekening meer te houden met een tweevoudig wereldkampioene.”

 1. Turnster Nina Derwael (21) pakt eerste goud voor België, immense vreugde bij familie
  VIDEO

  Turnster Nina Derwael (21) pakt eerste goud voor België, immense vreugde bij familie

  Een enorme sensatie voor onze zuiderburen. De 21-jarige Nina Derwael leverde een bijna perfecte oefening af en haalde daarmee goud binnen op de brug met ongelijke leggers. Met een score van 15.200 stak ze in de finale met kop en schouders boven de concurrentie uit. De turnmedaille is het eerste goud voor België op deze Olympische Spelen. Derwaels familie ging al voordat haar score bekend was volledig uit hun dak.
 2. Voor handbalsters begint toernooi pas echt in kwartfinale: ‘We spelen absoluut beter dan in Rio’
  PREMIUM

  Voor handbal­sters begint toernooi pas echt in kwartfina­le: ‘We spelen absoluut beter dan in Rio’

  De Nederlandse handbalsters zijn inmiddels vier wedstrijden en ruim een week onderweg in hun olympische toernooi, en al die tijd kijkt Lois Abbingh reikhalzend uit naar aanstaande woensdag. Dat is het eerste moment waarop het er echt om gaat: de kwartfinale. Tegenstander nog onbekend, maar wie het ook wordt: Nederland tankte de laatste week voldoende vertrouwen. Drie vragen over de huidige stand van zaken.