Volledig scherm
Beat Feuz. © Getty Images

Skiër Feuz wint afdaling voor thuispubliek in Wengen

Beat Feuz heeft een wereldbekerwedstrijd op de afdaling gewonnen. De dertigjarige Zwitser deed dat voor eigen publiek. Feuz bleef in Wengen de Noor Aksel Lund Svindal en de Oostenrijker Matthias Mayer voor.

Het was voor Feuz de tweede overwinning in Wengen, na een eerdere zege in 2012. Eerder dit seizoen schreef hij ook al de afdaling in Lake Louise op zijn naam. In totaal telt de Zwitser nu negen overwinningen in de wereldbeker.

Feuz bleef voor eigen publiek (35.000 toeschouwers) de Noorse snelheidsduivel Aksel Lund Svindal en de Oostenrijker Matthias Mayer voor. Svindal blijft, na vijf van de negen wedstrijden, met 420 punten leider in de stand om de wereldbeker op de afdaling. Feuz staat tweede met 362 punten tweede. De Noor Kjetil Jansrud is met 238 punten de nummer drie. In de algemene wereldbekerstand voert de Oostenrijker Marcel Hirscher met 874 punten de ranking aan, voor de Noor Henrik Kristoffersen met 720 punten.

Feuz en Svindal worden beschouwd als de topkandidaten voor goud op de afdaling bij de komende Winterspelen in Pyeongchang. De Zwitser won nog nooit een olympische medaille, maar hij verkeert in topvorm. ,,Ik voel me topfit en ski dit seizoen zeer goed. Ik moest als eerste naar beneden en dan weet je nooit precies hoe je het hebt gedaan, maar na de race van Svindal wist ik wel dat het goed zat'', zei Feuz.