Volledig scherm
Michelle Dekker in actie. © imago sportfotodienst

Snowboardster Dekker opent deur naar Olympische Spelen

Met een derde plaats bij de wereldbeker parallelslalom in het Oostenrijkse Bad Gastein heeft Michelle Dekker de deur naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang weer van het slot gehaald. 

De 21-jarige snowboardster uit Zoetermeer heeft daarmee voldaan aan de aanvullende eis die bij deze positie hoort. De wedstrijd in Bad Gastein was door NOC*NSF als kwalificatiemoment. Dekker sluit zich als derde aan bij Cheryl Maas en Niek van der Velden. 

Deelname aan de Olympische Spelen, die op 9 februari van start gaan, is echter nog niet zeker voor Dekker. Als deadline is maandag 22 januari gesteld. De positie die op dat moment wordt ingenomen op de internationale ranglijst is leidend. Voor de zekerheid doet de Zuid-Hollandse in het weekend daarvoor ook nog mee aan de wereldbeker in het Sloveense Rogla. ,,Ik wil daar het uiterste uit mezelf halen en het zekere voor het onzekere nemen'', zei Dekker, die in 2014 als zeventienjarige ook al meedeed aan de Winterspelen van Sotsji.

Cheryl Maas kwalificeerde zich vorig jaar al voor haar derde Olympische Spelen. Ze komt in Zuid-Korea uit op de onderdelen slopestyle en big air. Niek van der Velden is ook hard op weg om naar Pyeongchang te gaan. De zeventienjarige snowboarder heeft voldaan aan de aanvullende eis en moet er nu nog voor zorgen dat hij op 22 januari bij de eerste veertig staat op de geschoonde internationale ranglijst. Hij hoopt daar volgende week in Laax voor te zorgen.