De twintigjarige zwemster Chantalle Zijderveld uit Zwijndrecht straalt van geluk na haar gouden race op de 100 meter schoolslag.
Volledig scherm
De twintigjarige zwemster Chantalle Zijderveld uit Zwijndrecht straalt van geluk na haar gouden race op de 100 meter schoolslag. © AP

Zijderveld zwemt in wereldrecord naar paralympisch goud, ook titel voor Dorsman

Zilver voor Bruinsma en KrugerVier medailles voor Nederland bij het zwemmen op dag twee van de Paralympische Spelen: Rogier Dorsman uit Heerjansdam (400 meter vrije slag) en Chantalle Zijderveld uit Zwijndrecht (100 meter schoolslag) pakten gouden medailles. Zijderveld deed dat bovendien met een fraai wereldrecord.

0 reacties

  1. Verwachting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

    Verwach­ting bijgesteld: fors minder gouden medailles voor Nederland op Olympische Spelen

    Nederland wint bij de komende Olympische Spelen in Peking een stuk minder gouden medailles dan eerder was ingeschat. Sportdatabureau Nielsen’s Gracenote heeft de prognose een maand voor aanvang van het toernooi fors naar beneden bijgesteld. Nederland wint niet tien, maar slechts zes keer goud. En verder elf keer zilver en drie keer brons. In totaal haalt TeamNL wel een medaille meer dan volgens de vorige prognose op 24 november vorig jaar.