Niek Kimmann, die won in Haaksbergen, samen met Jelle van Gorkom.
Volledig scherm
Niek Kimmann, die won in Haaksbergen, samen met Jelle van Gorkom. © DG

14.000 euro voor BMX'er Jelle van Gorkom bij veiling in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een veiling voor BMX'er Jelle van Gorkom heeft zondag in Haaksbergen 14.000 euro opgeleverd. De lokale BMX-club DVO organiseerde de veiling naast de topcompetitie die 1 en 2 september plaatsvond in Haaksbergen.

Van Gorkom, die twee jaar geleden zilver won op de olympische spelen in Rio, was zelf bij de wedstrijd en veiling aanwezig. 

Quote

Jelle gaat het geld gebruiken voor hulpmidde­len of trainingen die niet verzekerd zijn

John van Gorkom, Vader

Het geld dat DVO ophaalde met de veiling gaat naar de stichting van Van Gorkom en is bedoeld voor het revalidatieproces van de 27-jarige Lichtenvoordenaar. Begin dit jaar kwam de Achterhoeker hard ten val tijdens een training op Papendal. Hij botste toen onderaan de startheuvel op een veiligheidsketting en lag twee weken in coma.

 ,,Jelle gaat het geld gebruiken voor hulpmiddelen of trainingen, die niet verzekerd zijn. Ook wordt het geld gebruikt voor extra begeleiding op diverse gebieden, zoals ergo-, logo- fysiotherapieën en eventuele apparaten. Eigenlijk alles wat hem verder kan helpen voor een toekomst’’, zegt vader John van Gorkom.

Nederlandse top

De hele Nederlandse BMX-top was aanwezig in Haaksbergen. Wedstrijdshirts van wereldtoppers Laura Smulders, Niek Kimmann en oud-fietscrosser Raymon van der Biezen werden geveild voor het goede doel. Ook het shirt van de olympische race in Rio de Janeiro van Van Gorkom werd aangeboden. Het shirt leverde een bedrag van 1600 euro op. 

,,Het voorlopige bedrag was veel meer dan wij verwacht en gehoopt hadden’’, zegt vader John. ,,Deze schenkingen voor de stichting zijn een geweldige steun voor Jelle. Wij willen DVO, de organisatie, fans en donateurs bedanken namens Jelle.’’

Donaties voor het revalidatieproces van Van Gorkom zijn welkom op het IBAN-nummer van de stichting: NL66RABO0324646712 ten name van 'Stichting Sport & Vitaliteit'.

Jelle van Gorkom (met pet) deelt handtekeningen uit aan zijn fans.
Volledig scherm
Jelle van Gorkom (met pet) deelt handtekeningen uit aan zijn fans. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek