Aanpak stinkende bedrijven rammelt: ‘Door kadaverlucht in de tuin hebben we wel eens feestjes afgezegd’

Onderzoek Het Schone OostenOmwonenden van stinkende fabrieken worden onvoldoende beschermd. De methodes om de hinder vast te stellen zijn niet goed genoeg. Bovendien mag het ene bedrijf meer geur veroorzaken dan het andere.

23 reacties

 • Joop

  1 jaar geleden
  Ik denk dat eenieder die reageert wel goede argumenten heeft om dat zo te doen. Maar komen we zo verder? Geloof het niet. Een fabriek die stank veroorzaakt nog jaren op dezelfde voet door laten gaan is voor niemand de ideale oplossing. Beter nu de lasten van verplaatsing nemen dan over enkele jaren. 
 • Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Dat komt omdat men niet weet hoe iets gemaakt wordt Leerlooien stinkt, nertsen stinken, kadaververwerkers, het stinkt Wil je dat niet, ga je er niet in de buurt wonen Mijn zus woont in de buurt v d Vulcanus in Langerak, klagen ook veel mensen over de ijzergeur Dat ding staat er nu eenmaal ook Al heel lang Dus niet zeuren Informeer wat er in de buurt van het huis staat voor je het koopt! En dan in een omtrek van 3-5 km!
 • lezer

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat men het verband tussen de uitstoot van Agruniek in Didam eens gaat onderzoeken in verhouding tot het extreem hoge aantal gevallen van kanker in de omringende wijken.
 • Anonymous

  1 jaar geleden
  Ik vind jouw stelling dan weer kort door de bocht. Fabrieken kunnen ook meer gaan stinken dan ze eerst deden, bijvoorbeeld. Omdat ze andere bedrijfsvoering krijgen, zoals de fabriek in Renkum, die in 2016 karton ging maken. Iedere ervaring heeft twee kanten, en dat wordt prima belicht.
 • Anonymous

  1 jaar geleden
  Als "volk uit stad" een huis komt en geen weet heeft van de stank, misschien? Omdat op het moment van kijken dat er niet was, de wind de andere kant op stond? Niet elke fabriek meurt.

Achterhoek