Achterhoek in landelijke ‘zuip top 10’: hoe komt het dat ze in Oost Gelre zo'n stevige borrel drinken?

videoGROENLO - De Oost-Achterhoek hoort bij de regio’s waar veel mensen stevig drinken. Oost Gelre en Berkelland spannen daarbij de kroon. Deze gemeenten staan, met respectievelijk plek 9 en 10, in de landelijke ‘zuip top 10’.

5 reacties

 • Gertje63

  1 jaar geleden
  Een troost : op de waddeneilanden zuipen ze nog harder , met minder inwoners 🥂
 • Bert Peters

  1 jaar geleden
  Heb je liever dat ze in het weekend een kratje bier drinken of dat ze het hele weekend stijf staan van de wiet, xtc, speed, ghb, en coke. Ik ben iig nog geen dumping van lege kratten bier tegen gekomen.
 • Oswald Wanrooij

  1 jaar geleden
  Komt nog bij dat heel veel alkohol pruducten uit duitsland worden gehaald . Goedkoper dus meer alkohol voor minder geld
 • Johnny de Oude

  1 jaar geleden
  Ja dus, hier is het drugs gebruik weer veel lager. Plus als je kijkt naar de misdaadcijfers zitten beide gemeentes ook bij de laagste van het land. Dus ik zie het probleem niet zo.
 • Joop de Oude

  1 jaar geleden
  Zijn wellicht in die gebieden de mensen eerlijker bij het invullen van de enquetes en is hier gericht onderzoek naar gedaan?
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”