Volledig scherm
Thijs van der Heijden (links) en Ruben Tank. Foto Jan van den Brink

Achterhoek krijgt eigen crowdfundingsplatform

GROENLO - Het crowdfundingsplatform Kapitaal Lokaal wil financiers werven Achterhoekse bedrijven en hoopt zoveel mogelijk draagkracht te creëren. Het Groenlose bedrijf ziet begin december het levenslicht.

Kapitaal Lokaal is opgezet door de Grollenaren Thijs van der Heijden en Ruben Tank. Ze zijn er niet op uit om zo snel mogelijk 'een campagne vol te krijgen' en beschouwen hun bedrijf als een 'doorgeefluik'. „We zijn alleen een tussenschakel in het proces", zo geeft Tank aan. „Wij zorgen er voor dat het financieel en juridisch klopt", zo vult Van der Heijden aan, „met de focus op lokaal. We zijn een middel om te financieren en willen communities opbouwen."

Deskundigen
Tank is de financieel deskundige van de twee, Van der Heijden heeft commerciële economie gestudeerd.

Bank niet meer nodig
Ze hebben een digitaal platform laten ontwikkelen, waarop een ondernemer investeerders warm probeert te krijgen voor een investering in zijn bedrijf. „Neem bijvoorbeeld de bakker in de buurt die geld wil voor een nieuwe broodbakmachine", zo geeft Tank aan. „Bij de bank hoeft hij niet meer aan te kloppen. Voor 100 euro kan iemand al meedoen. En die zal het brood van de bakker overal aanprijzen. Op die manier versterk je elkaar."

Achterhoek