Suzan Stortelder en Freek Rikkerink
Volledig scherm
Suzan Stortelder en Freek Rikkerink © Marco Okhuizen

Achterhoeks muziekduo Suzan en Freek heeft eerste nummer 1-hit te pakken

HARREVELD/ ZIEUWENT - Het nummer Als het avond is van het Achterhoekse muziekduo Suzan en Freek is vrijdag naar de eerste positie van de Top 40 gestegen. Daarmee hebben de muzikanten hun eerste nummer 1-hit te pakken in de bekendste hitlijst van Nederland. 

De Achterhoekers deden er liefst zeventien weken over om de toppositie te bereiken. Vorige week stond het nummer nog op de tweede plaats. Volgens de Stichting Nederlandse Top 40 hebben ze daarmee een record te pakken: niet eerder deed een hit er zo lang over om voor het eerst op 1 te komen.  

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, afkomstig uit Zieuwent en Harreveld, leerden elkaar kennen op de middelbare school in Groenlo. Ze werden onder meer bekend door ‘De Minuut'. Onder die noemer zetten ze elke week een nieuwe cover op Facebook. Hun huidige megahit is de eerste Nederlandstalige single van het muziekduo én setje. Eind vorig jaar werd het nummer al omarmd door Radio 2 en verkozen tot NPO Radio 2 Topsong. De zender omschreef de single als ‘ingetogen en dromerig'. Eerder lieten de twee al weten verwonderd te zijn door het grote succes van hun hit. 

Bekijk hieronder de videoclip van de succesvolle single. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek