De motoragent houdt Thijs Wieggers onder schot, nadat die in zijn trekker is gestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De motoragent houdt Thijs Wieggers onder schot, nadat die in zijn trekker is gestapt. © Rutger van Lier/ FDF

Achterhoekse boer definitief vrijgesproken van bedreigen motoragent die hem onder schot hield

MARIËNVELDE/ BLEISWIJK - Melkveehouder Thijs Wieggers uit Mariënvelde wordt definitief niet meer vervolgd voor het bedreigen van een motoragent na afloop van een boerenprotest in Bleiswijk, vorig jaar zomer. Justitie heeft het hoger beroep tegen zijn vrijspraak ingetrokken.

2 reacties

 • J.A.M. Pastoors

  1 jaar geleden
  geweldig die vrijspraak
 • Gerrit Louter

  1 jaar geleden
  Juiste beslissing van de rechter...! want dit zwaar overdreven machtsvertoon sloeg ook nergens op...! van deze betreffende agent zullen we in de toekomst vast nog wel meer vernemen..z,n wapen zit nogal erg los in z,n holster , en meneer voelt zich nogal erg snel bedreigd...cq...kort lontje...? ik ken een agent die in ongeveer dezelfde situatie maar met de dood werd bedreigd en zijn wapen trok ter verdediging , maar niet heeft geschoten..en toch hiervoor 14 dagen werd geschorst....!
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Achterhoek