De motoragent houdt Thijs Wieggers onder schot, nadat die in zijn trekker is gestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De motoragent houdt Thijs Wieggers onder schot, nadat die in zijn trekker is gestapt. © Rutger van Lier/ FDF

Achterhoekse boerenvoorman vervolgd voor bedreigen agent: ‘Dit slaat nergens op’

MARIËNVELDE/ BLEISWIJK - Boerenvoorman Thijs Wieggers wordt vervolgd voor het bedreigen van een politieagent. De 39-jarige melkveehouder uit Mariënvelde moet zich hiervoor op maandag 5 oktober verantwoorden bij een hoorzitting bij het Openbaar Ministerie (OM).

58 reacties

 • JMG

  9 maanden geleden
  Haal de ogen uit je zak en kijk om je heen in de natuur. Heel veel boeren bakken er dan niks van. De natuur is de dupe van dat soort turbo boeren. Zij behoren tot de grote natuur vervuilers . Er dien bijgezegd dat zijn niet de enige zijn.
 • Stuurlui

  9 maanden geleden
  ,Ik ben alleen maar in mijn trekker gestapt en heb gezegd dat ik gewoon naar de McDonald’s zou rijden." Dat is dus een directe schuldbekentenis dat hij de order van de dienstdoende agent niet opvolgt. Daarmee bedreigt hij de agent dus wel degelijk.
 • theo

  9 maanden geleden
  Tegenstanders jullie moeten is begrijpen dat den Haag dit alles te weeg brengt en jullie gooien het op de boeren het is toch niet normaal dat ze hun werk niet meer kunnen doen.Dit mag niet dat mag niet nu de koeien moeten minder eiwit eten om stikstof in te perken en die grote bedrijven die blazen maar constant rotzooi delucht in.Ik wil jullie wel eens zien springen als de regering besluit 25% van jullie salaris eraf te halen om onze klimaat doelstelling te halen
 • Stefan

  9 maanden geleden
  Het volgende  staat op beeld a) Motoragent houdt trekker tegen door er voor te gaan staan en hem staande te houden b) Motoragent verteld (duidelijk hoorbaar) dat chauffeur niet verder mag en moet omkeren c) Chauffeur zegt duidelijk hoorbaar dat niet te doen en zegt door te rijden. Geeft gas. d) Een trekker kan een dodelijk wapen zijn. e) Deze versie is door FDF zelf in een interview bevestigd. Conclusie: bedreigende situatie en volkomen terechte actie van de motoragent. Wie met vuur speelt... moet niet jammeren als hij zijn billen brand.
 • Henk

  9 maanden geleden
  Deze boeren, aanhangers vsn FDF, zijn hard bezig om alle nog resterende sympathie snel te verspelen. Instructies van de politie niet opvolgen, zoals in deze kwestie, intimideren van Ministers en Kamerleden en ga zo nog maar door. Vervolgens de slachtofferrol aannemen als het resultaat niet zo gunstig voor hen uitpakt. FDF staat, wat mij betreft, gelijk aan Foute Domme Flauwekul. De club opdoeken zou de beste oplossing zijn, waarmee alle boeren gediend zijn.
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Achterhoek