De Achterhoekse Courant
Volledig scherm
De Achterhoekse Courant © Eigen foto

‘Achterhoekse Courant’ verschijnt niet met Pasen

LICHTENVOORDE - De Achterhoekse Courant verschijnt niet met Pasen. Het gratis maandblad zou deze week bij 120.000 huishoudens op de mat vallen.

,,We willen voorkomen dat grote aantallen bezoekers naar paasshows van meubelzaken op woonboulevards gaan’’, zegt Patrick Verheij, commercieel directeur van uitgever Achterhoek Nieuws.

Volgens Verheij is de stagnerende verkoop van advertenties door corona zijdelings de reden dat het maandblad deze week niet verschijnt. ,,De grote adverteerders zijn namelijk wel gewoon open met Pasen. Alleen zitten ze niet te wachten op grote aantallen bezoekers. Als er een paar honderd man op afkomt hebben ze een probleem. Ze adverteren liever niet. Dus hebben we - in samenspraak met deze bedrijven - besloten nu niet te verschijnen.’’

Pas net bezig

De Achterhoekse Courant verscheen oktober 2019 voor het eerst. Het blad brengt vooral achtergrondverhalen en draait op advertenties. ,,Door de crisis lopen we hoogstens 20 à 30 procent mis, maar we zijn stevig genoeg om door te gaan.’’ 

Eerder deze week werd bekend dat Achterhoek Nieuws in zwaar weer zit. De advertentieomzet voor de huis-aan-huisbladen is met 40 procent gedaald. Er wordt nu wekelijks een financiële bijdrage gevraagd van de lezers.

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Achterhoek