Achterhoekse konijnendumper zou dieren voeren aan zijn slangen

videoLIEVELDE/ LICHTENVOORDE - Een man heeft zich woensdag bij de politie gemeld voor het dumpen van vleeskonijnen in Lievelde en Lichtenvoorde. Die dieren waren te groot als voer voor zijn slangen, zo verklaarde de man, die er daarom van af wilde.

Vijf dode konijnen werden zondag gevonden in een bosperceel bij Lievelde, maandag lagen er drie in een beek in Lichtenvoorde. Daar werden er woensdag nog twee gevonden, wat het totaal op tien brengt.

Volledig scherm
De gevonden konijnen in Lievelde. © Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Bij alle dieren vloeide bloed uit de neus en waren bijna alle botten in het lichaam gebroken. De politie zoekt uit of de man deze verwondingen heeft toegebracht aan de konijnen. ,,Volgens hem waren de dieren al dood toen hij ze kocht als reptielenvoer’’, zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer. Onderzocht wordt of deze bewering klopt.

De man heeft bekend dat hij de konijnen in de natuur heeft gedumpt, daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.

Privacy

De politie houdt de woonplaats en leeftijd van de verdachte geheim, om diens privacy te beschermen. Brouwer: ,,Deze zaak zorgt voor veel emoties, en dat begrijpen we. Maar we moeten een heksenjacht voorkomen, want er is niet precies duidelijk wat er is gebeurd en in welke volgorde.’’

De politie gaat verder met het onderzoek. Als daaruit duidelijk wordt wat er exact is gebeurd, volgen eventueel vervolgstappen tegen de man.

Volledig scherm
Twee dode konijnen in de beek bij Lichtenvoorde. © Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paaspop beleeft veertigste editie: Top van Nederpop stond in Zieuwent
    PREMIUM

    Paaspop beleeft veertigste editie: Top van Nederpop stond in Zieuwent

    ZIEUWENT – Het moest het topjaar van Paaspop Zieuwent worden, jaargang 2001. Met grote namen als Ilse Delange, Krezip, Racoon en Kane. ,,We rekenden op tienduizend bezoekers, zouden weer wat spek op de botten krijgen’’, zegt Jos Kolkman, in 1980 één van de vijf initiatiefnemers van het jaarlijkse festival. ,,En toen trok voormalig burgemeester Van Rijckevorsel er op het laatste moment de stekker uit.’’

Achterhoek