Een illustratie van de bioraffinagefabriek, zoals de mestvergister volgens de aanvraag wordt genoemd, zoals die bij de gemeente Oost Gelre is ingediend.
Volledig scherm
Een illustratie van de bioraffinagefabriek, zoals de mestvergister volgens de aanvraag wordt genoemd, zoals die bij de gemeente Oost Gelre is ingediend. © RMS

Achterhoekse mest borrelt nu in de rechtszaal

GROENLO - Na de plannen, de informatie- annex protestbijeenkomst, de handtekeningen onder een petitie en de verlening van de vergunning is de mestvergister die het Duitse bedrijf RMS in Groenlo wil bouwen in de rechtszaal terechtgekomen.

3 reacties

 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Verweert u, tegen de vee-industrie uit alle macht en ...z.g. mestfabrieken zijn een opmaat naar nog meer stank en zoönosen. Boycot alles van de vee-industrie en gaat weer boeren, afz. : Q-koorts-patiënt.
 • Kat

  2 jaar geleden
  "350 boeren willen van hun mest af". Waarom is er zo'n groot mestoverschot in de Achterhoek?! Dat komt omdat er teveel landbouwdieren zijn. Dus krimpen die handel en zorgen dat er geen mestvergister nodig is. Is voor iedereen het beste. We zouden naar een grondgebonden veehouderij gaan waar genoeg ruimte is voor afzet van mest op landbouwgrond.Hoe zit het daarmee?
 • R Bongers

  2 jaar geleden
  Mogen bouwen? Mogen we even lachen.....daar moet je wel geld voor hebben heer Wopereis.

Achterhoek